Komende uitzendingen SOKW

Een nieuwe stap - in Woerden
Datum: zat, 2018-04-21
Gast: Herhaling: Gabriel Schmidt
Presentator: Elly van Iersel

Het COW wordt 100 jaar!
Datum: zat, 2018-04-14
Gast: Pieter hagendijk van het COW
Presentator: Hans Slooijer

De werkzaamheden van de diaconie in Woerden
Datum: zat, 2018-04-07
Gast: Liesbeth Bakker
Presentator: Theo den Braber

Het Luisterboek: de wandeling naar Emmaus liep heel anders dan ze verwachtten!
Datum: zat, 2018-04-07
Presentator: Miriam van de Berg

De stichting Present in Woerden
Datum: zat, 2018-03-31
Gast: Elma Meijers
Presentator: Hans Slooijer

De activiteiten in het Baken
Datum: zat, 2018-03-24
Gast: Bert Halm
Presentator: Elly van Iersel

Het Luisterboek: Jezus' sterven aan het kruis
Datum: zat, 2018-03-24
Presentator: Astrid ‘t Hart

Over Kerkklanken
Datum: zat, 2018-03-17
Gast: Annemiek van leeuwen
Presentator: Theo den Braber

De stichting Present is jarig en wordt 10 jaar!
Datum: zat, 2018-03-10
Gast: Elma Meijers
Presentator: Hans Slooijer

Een nieuwe stap - in Woerden
Datum: zat, 2018-03-03
Gast: Gabriel Schmidt
Presentator: Elly van Iersel

In verband met onderhoud en upgrade van de site worden momenteel geen nieuwe uitzendingen geplaatst.

Dit weekend vieren we Pinksteren.Veel mensen in Nederland weten alleen dat Pinksteren een dag vrij betekent, echter zit er een veel groter verhaal achter Pinksteren. Het woord Pinksteren is ontstaan uit het Griekse woord Pentekosté, wat vijftig betekent. Dit refereert aan de dag waarop Pinksteren wordt gevierd, dit is namelijk de vijftigste dag na Pasen.

Met Pinksteren denken we in de kerk aan de uitstorting van de Heilige Geest over de apostelen. De apostelen konden in verschillende talen het evangelie vertellen. Het horen van het evangelie in je eigen taal brengt het dichterbij de mens.

Heilige Geest van God,

adem in ons midden,

dan zullen wij aanbidden

de Vader en Zoon.

 

Kom, O Heilige Geest,

wij wachten op U,

vervul ons met Uw kracht,

heil’ge Geest, kom nu.

Op zaterdag 25 mei zal in de Grote Kerk in Monnickendam het nieuwe liedboek worden gepresenteerd. Dat is precies 40 jaar na het uitkomen van het huidige liedboek. Het nieuwe liedboek is samengesteld door de Interkerkelijke Stichting voor het kerklied.
Naast psalmen en gezangen bevat het nieuwe liedboek vele nieuwe liederen vanuit verschillende tradities, bundels en landen. In totaal zal er 1000 liederen in staan. Behalve in Monnickendam zullen er ook speciale diensten in onze omgeving zijn die hier aandacht aanschenken.

Vrijdag 24 mei wordt er bij de Bethlehemkerk aan de Oudelandseweg in Woerden een rommel- avondmarkt gehouden. De markt wordt gehouden van 17.00 tot 22.00 uur.
Er is een rommelmarkt en verschillende activiteiten voor jong en oud. De opbrengst van deze markt is bestemd voor evangelisatie in Woerden en Leidse Rijn.

 

 

 

Tweede pinksterdag, maandag 20 mei wordt er in Woerdense verlaat een openluchtdienst gehouden. Het thema van deze dienst is: Ja, Pinksteren hoezo?

De dienst die om 10.00 uur begint zal worden geleid door Sipke van het Land. Plaats: Kerkplein Gereformeerde Kerk Woerdense Verlaat.

 

De eerste zondag van de maand, dus dat betekent een ZIN dienst in het Baken!
Zondag 5 mei staat in het teken van:Vrijheid. Wij leven in vrijheid,we kunnen gaan waar we maar willen en we kunnen in vrijheid naar de kerk komen. Deze dienst, onder leiding van de Stichting Open Doors, wil stil staan hoe geloven in vrijheid bijzonder is. Maar ook spreekt men over hoe is het als je vervolgd wordt omdat je christen bent. Kunnen wij als Christenen, levend in vrijheid, iets voor hen betekenen?
Vier Bevrijdingsdag in het Baken, de dienst begint om 16.00 uur.

Op vrijdag 3 mei bent u van harte welkom bij een orgelconcert van Herman van Vliet (Amersfoort) in de Petruskerk. Het programma vermeldt onder meer bekende composities van Jan Zwart, Edward Elgar, Max Reger en Théodore Dubois.
Het concert is gratis begint om 20.00 uur.

 

 

 

In Sierra Leone is het een groot ideaal om te trouwen in mooie westerse trouwjurken. Maar door de prijzen is dit geen haalbaar doel. Nine Kasteleijn wil samen met een vriendin deze vrouwen helpen. Zij willen bruidsjurken inzamelen die via een lopend vrouwenproject verhuurd zullen worden. Zo kan een droom dichterbij komen en levert het inkomstem voor het project “Sister Unite” op. Heeft u een bruidsjurk hangen, evt. met een klein vlekje of mode gedateerd dan kunt u ze een tweede leven gegeven. Naast de bruidsjurken zijn ook herenkostuums welkom. Inleveren kan bij Nine Kastelein, Haagwindeveld 45, voor meer informatie kunt u ook bellen naar tel. nr 0348 421453

 

Graag vertellen we u iets over de SOKW. In de stichting Omroep Kerken Woerden werken de volgende kerken samen:

 • Christelijke Gereformeerde Kerk
 • Gereformeerde Kerk
 • Hervormde Gemeente 

De Stichting produceert radioprogramma's die via de Stichting Lokale Omroep te Woerden uitgezonden worden. De programma's geven de kerken van Woerden de mogelijkheid informatie te verstrekken aan geinteresseerden en besteden aandacht aan kerkelijke en maatschappelijke  thema's die voor de inwoners van Woerden van belang zijn.
De Stichting SOKW zendt gedurende drie uur per week uit op de radio frequenties van RPL/FM, het lokale radiostation van Woerden. De vaste wekelijkse uitzendtijden zijn:

 • zaterdag  van 18:00 tot 20:00 uur
 • zondag van 17:00 tot 18:00 uur

De indeling van het eerste uur op zaterdag is globaal als volgt:

 • Het Luisterboek (ongeveer 20 minuten): het bijbelverhaal voor de kinderen
 • De rubriek Kerkplein, verzorgd door Jose van Geutselaar, waarin wordt bericht over activiteiten die in kerkelijk Woerden gepland worden.
 • De rubriek Gastvrij: hierin wordt een inwoner van Woerden en omstreken geinterviewd. Aan de linkerzijde van de startpagina worden de onderwerpen en de presentatoren (onder voorbehoud) aangegeven. 

De uitzending van 6 tot 7 uur op zaterdag wordt op zondag herhaald om 5 uur 's middags.

De uitzending van 7 tot 8 uur op zaterdag is gevuld met Radio Ghost Town, populaire christelijke muziek voor iedereen die zich jong voelt. Dit programma wordt verzorgd door Jurgen Rupschus.

 KIes in dit menu voor een onderdeel

In dit programma onderdeel wordt iedere week een ander verhaal uit de Bijbel voorgelezen. Uiteraard volgen we daarbij het Kerkelijk jaar.
Iedere week is ook een bijpassende kleurplaat beschikbaar waarmee de inhoud van het verhaal ook op andere wijze verwerkt wordt.

GASTVRIJ is het interview programma van de Stichting Omroep Kerken Woerden, met de ondertitel: "Het wekelijkse gesprek met bijzondere gasten".

Met  GASTVRIJ bieden wij een platform aan mensen die op een of andere manier de christelijke en/of sociale infrastructuur in Woerden dienen en verbeteren. Zij kunnen de uitzending gebruiken om bekendheid te geven aan de activiteiten die verricht worden.

Wij proberen op deze manier een kanaal te zijn voor individuen en de leiding en/of medewerkers van organisaties, om op deze manier aandacht en interesse te kweken voor hun (veelal) vrijwillige werk, ten dienste van de medemens, in Woerden of soms ook ver daarbuiten.

De naam van het programma, GASTVRIJ, is gekozen om daar mee aan te geven dat de hoofdrol in de uitzending toevalt aan de gast(en)  en dat de interviewer een dienende rol speelt door te zorgen dat de verschillende aspecten van het onderwerp de juiste aandacht krijgen.

De meeste GASTVRIJ programma’s zullen zich richten op het vrijwilligerswerk in en rond de Kerken in Woerden, maar wij beperken ons niet daartoe; ook professionals die een boodschap willen brengen, of gewoon willen vertellen over hun werk zijn welkom voor onze microfoons. Aan onderwerpen die sociale en/of culturele betekenis hebben voor de bevolking van Woerden en omstreken geven wij graag aandacht.

Er zijn ongelofelijk veel mensen in Woerden die uit ideële overwegingen hun tijd beschikbaar stellen voor anderen. De SOKW wil hen graag een mogelijkheid bieden om aan Woerden te laten weten waarom dat zo is, en met welk doel activiteiten worden ontplooid. De ‘werving’ van gasten wordt gedaan door het GASTVRIJ team zelf, maar wij willen ook graag mensen ontvangen, die wij nog niet kennen. Wij roepen hen op om zich bij ons aan te melden.

Als u meer wilt weten over de mogelijkheid van een optreden in ‘GASTVRIJ’ , kunt u via 'Contact' uw vragen aan ons stellen. 

 

Organisatie en doel van "Stichting Omroep Kerken Woerden"
Deelnemende Kerken
In de stichting Omroep Kerken Woerden (SOKW) zijn de volgende kerken vanuit Woerden verenigd, te weten:

 • Christelijke Gereformeerde Kerk
 • Gereformeerde Kerk
 • Hervormde Gemeente

Om op de websites van de verschillen de kerken te komen: zie links
Doel
De Stichting heeft ten doel: het produceren en uitzenden van radioprogramma?s
via de Stichting Lokale Omroep te Woerden om daardoor gestalte te geven
aan de missionaire opdracht van de aangesloten kerkgenootschappen,
de inwoners van de regio Woerden bekend te maken met het werk van de plaatselijke kerken,
alsmede het verrichten van alle hieruit afgeleide taken, alles in de ruimste zin des woord.
Organisatievorm
Het bestuur van de stichting bestaat uit een voorzitter, een secretaris en een penningmeester.
Verder zijn er leden met diverse functies.
Daarnaast is er een redactiecoordinator, die zich bezighoudt met het maken van programma's, en het werven van medewerk(st)ers die daarvoor nodig zijn.
Het programma luisterboek voor kinderen wordt gemaakt door een aantal vrijwilligers.
Uitvoerenden

 • Vier technici, waaronder een persoon die de werkzaamheden coördineert.
 • Een presentatrice en drie presentatoren.
 • Vier  Interviewers (GASTRVRIJ)
 • Revival groep (drie personen voor de techniek en vier presentatrices en een presentator.)
 • En altijd vacatures!  Wilt u/jij meewerken in een leuk team aan opbouwende radioprogramma? Meld je dan nu aan via e-mail via onze contactpagina

Radio Ghost Town: The Salvation Station

Het jongerenprogramma Radio Ghost Town wil met inspirerende en bemoedigende muziek God eren en Zijn woord verspreiden. Het programma is iedere zaterdagavond tussen 19.00 en 20.00 uur overal te beluisteren via www.rplfm.nl. Voor Woerden en omgeving kun je ook luisteren via 107.1FM in de ether en 101.9FM op de kabel.

Tijdens het programma kun je luisteren naar veel muziek van christelijke artiesten zoals Hillsong United, Trinity, MercyMe, Mandisa, Gerald Troost, Jamie Grace en Chris Tomlin. Maar ook Capital Kings, Lecrae, Unspoken, for King & Country en Matt Maher komen voorbij. En natuurlijk nog veel meer! Je hoort ook welke christelijke artiesten de komende periode een concert geven in Nederland en iedere week wordt de top 3 van christelijke nummers gedraaid.

Naam

De naam Radio Ghost Town is een knipoog naar Geestdorp en naar het gelijknamige lied van de Canadese band Newworldson. De Ghost verwijst naar de Heilige Geest, waarin we met muziek Zijn woord mogen verkondigen. Zijn woord van verlossing in jouw uurtje met christelijke hits!

Contact

Radio Ghost Town is te volgen via Twitter: www.twitter.com/radioghosttown. Via Twitter kun je ook jouw verzoeknummers doorgeven. Dit kan ook via het contactformulier op www.sokw.nl/contact.

 

Radio Ghost Town is een programma van de Stichting Omroep Kerken Woerden.
 

Raadpleeg de lokale kranten voor een actueel overzicht van de kerkdiensten in de Woerdense kerken of maak gebruik van deze links:

Tevens vindt u een overzicht op KerkpleinWoerden

 • You must login in order to post into this group.