Alle uitzendingen

gastvrij: Ds Joost Schelling vertelt over zijn reis naar Taize

Ingediend door sjoerd op wo, 07/03/2019 - 21:18
Gastvrij

Op 14 juli gaat een groep van 8 jongeren uit de regio Woerden naar Taize. Ze komen uit verschillende kerken maar willen samen een week in het klooster van Taize doorbrengen. het is een initiatief van pastor Janneke Stam en Ds Joost Schelling, maar helaas kan de eerste niet mee.

Het gesprek, geleid door Theo den Braber, gaat over de groep, maar vooral over wat ze daar gaan beleven en ervaren, op een camping met 1 ster of minder misschien volgens Ds Schelling. Toch komen er jaarlijks 10.000en jongeren tussen 16 en 30 jaar er op af!

Datum uitzending
Gast
Ds Joost Schelling
Presentator
Technicus

Gastvrij: Hans Slooijer vertelt over zijn reis naar Israel

Ingediend door sjoerd op zo, 06/23/2019 - 14:29
Gastvrij

Deze keer zijn de rollen omgedraaid; ds. Hans Berkheij interviewt verslaggever Hans Slooijer die met zijn vrouw, Diny Wolters, in maart 2019 een bezoek bracht aan Israël en onder andere verschillende musea bezocht. Ook ontmoetten zij Corrie van Maanen die al bijna 30 jaar als verpleegkundige actief is in Israël onder ouderen. Tijdens het gesprek is een kort interview met haar te horen. Verder komen diverse hoogtepunten uit de reis tijdens het gesprek naar voren.

 

Datum uitzending
Gast
Ds. Hans Berkheij als presentator...
Presentator
Technicus