Alle uitzendingen

Gastvrij: een gesprek met Ad van Pelt, musicus en organist

Ingediend door sjoerd op do, 05/21/2020 - 13:05
Gastvrij

In verband met een  technische storing is de beoogde opname niet gelukt en wordt een herhaling van het gesprek uitgezonden dat vorig jaar werd opgenomen: 

Vorig jaar is het beroemde Bätz-orgel uit 1768 in de Petruskerk ongeveer een half jaar lang grondig gerestaureerd. Het pijpwerk is hersteld, de blaasbalgen zijn opnieuw van het benodigde leer voorzien en vele andere werkzaamheden zijn verricht.

Organist en kerkmusicus Ad van Pelt vertelt over dit bijzondere orgel dat hij zelf regelmatig tijdens diensten en concerten bespeelt. Na oplevering van het gerestaureerde orgel is het in de weken daarna in een drietal concerten weer “ingewijd”.

 

Datum uitzending
Gast
Ad van Pelt
Presentator
Technicus

De vieringen van Koningsdag, 4 en 5 mei in deze tijd.

Ingediend door sjoerd op wo, 05/06/2020 - 22:28
Gastvrij

De viering van Koningsdag, 4 en 5 mei was dit jaar zo anders dan we gewend zijn. We vierden de vrijheid, maar waren beperkt in ons doen en laten.

Hoe zijn we daarmee omgegaan en wat doet het met ons? Waar zijn we in het bijzonder bij bepaald? Leidt het tot bezinning over hoe we omgaan met de natuur, het klimaat, onze consumptie? Zal deze crisis leiden tot grote veranderingen en waar liggen dan de grenzen?

Welke versoepeling van maatregelen kunnen we de komende weken verwachten en wat betekent dit voor de lokale economie, het gemeentebestuur en de begroting van de gemeente Woerden?

Over deze en andere vragen sprak Hans Slooijer via een live-verbinding met Victor Molkenboer, burgemeester van Woerden.

Datum uitzending
Gast
Burgemeester Victor Molkenboer
Presentator
Technicus

Gastvrij: reizen door Jordanie

Ingediend door sjoerd op wo, 04/22/2020 - 20:13
Gastvrij

Wanneer u in de toekomst een reis wilt maken naar een land in het Midden-Oosten dat bol staat van cultuur en natuur en waaraan zoveel Bijbelse verhalen zijn verbonden, dan is dat Jordanië.
Ds. en mevrouw Berkheij uit Woerden gingen van 8 tot en met 18 mei 2019 met een groep uit Woerden en omgeving een vakantie- en studiereis maken naar dit land; ook wel genoemd: ‘Het andere Heilige Land’.


Hans Slooijer sprak toen ter voorbereiding van deze reis met hen over het boeiende reisprogramma en wat zij eerder meemaakten tijdens eerdere reizen naar dit Overjordaanse buurland van Israël.
 

Datum uitzending
Gast
Ds. en mevrouw Berkheij
Presentator
Technicus

Pasen in Jeruzalem

Ingediend door sjoerd op za, 04/11/2020 - 16:38
Gastvrij

In deze Goede Week met uitzicht op Pasen hoort u het gesprek met een bijzondere gast. 

Corrie van Maanen werkt dit jaar al 30 jaar in de Thuiszorg in Jeruzalem voor de Christelijke Ambassade. Zij is oud Woerdense en is uitgezonden door de Near East Ministry, een organisatie die mensen uitzendt naar het Midden Oosten. 

Hans Slooijer sprak op woensdag 8 april jl. met haar via Skype in haar woning in Jeruzalem. Corrie vertelt hoe zij toch contact heeft met de mensen die zij normaliter verzorgt, nu iedereen thuis moet blijven. Hoe men zich voorbereidt op Pesach, een van de belangrijkste feesten voor de joden. Welke samenwerking er is tussen joden en arabieren, maar ook welke betekenis wij kunnen ontlenen aan deze bijzondere tijd.

Datum uitzending
Gast
Corrie van Maanen
Presentator
Technicus

Gastvrij: bij Ds. Schouten op bezoek

Ingediend door sjoerd op do, 03/26/2020 - 20:41
Revival

Het is alweer bijna een jaar geleden dat ds. Gerrit Schouten, voormalig predikant van de Hervormde Gemeente in Woerden, Wijkgemeente West, intrede deed als enige predikant van de Protestantse Gemeente in Echteld.

Inmiddels voelen ds. Schouten en zijn vrouw Tineke zich erg thuis en maken onderdeel uit van de kleine gemeenschap van Echteld. 

Hans Slooijer zocht ds. Schouten op en sprak met hem in de pastorie in Echteld, gelegen tegenover de kerk. Het gesprek gaat over het predikant zijn in deze gemeenschap, de gemoedelijkheid die er is en de betrokkenheid van de inwoners op elkaar. En wat dit betekent voor de invulling van bijvoorbeeld het pastoraat. 

Het gesprek wordt afgesloten met een advies van ds. Schouten aan Woerden en de mooie opdracht van de Maranathakerk een bruisend middelpunt te maken van de wijk Molenvliet.

Datum uitzending
Gast
Ds. G. Schouten
Presentator
Technicus

Het Luisterboek - over de 40 dagen tijd

Ingediend door sjoerd op wo, 03/11/2020 - 18:26
Het Luisterboek

Het Luisterboek gaat over de vastentijd, ook wel de 40 dagen tijd genoemd. We denken na over onszelf en proberen alles op de juiste wijze  doen sommige dingen ook niet te doen. Met de vastenkalender kun je aftellen naar Pasen toe. 

Datum uitzending
Presentator
Technicus

De musical over Etty Hillesum

Ingediend door sjoerd op di, 02/25/2020 - 19:26
Gastvrij

Op zaterdag 14 maart, in de Kruiskerk, zal de musical over Etty Hillesum worden gespeeld door actrice Abke Bruins. Hans Slooijer heeft een gesprek met haar als voorbereiding op die musical. 

Datum uitzending
Presentator
Technicus