Alle uitzendingen

Het Luisterboek: wat gebeurde er met Pasen in Jeruzalem?

Ingediend door sjoerd op wo, 03/24/2021 - 21:12
Het Luisterboek

Toelichting bij de kleurplaat:

De plaatjes worden ingekleurd en vervolgens wordt alles rondom uitgeknipt (eventueel op karton plakken).
De plaat met de kruisen vormt de achtergrond. Het graf wordt links onder in de hoek van de plaat met de drie kruisen geplakt. Vervolgens wordt de omlijsting er overheen geplakt en dan uiteindelijk wordt Jezus naast de laatste paar voetstappen geplakt, net onder het middelste kruis.
Dit werkje geeft natuurlijk aan dat het kruis en het graf verleden tijd zijn, want Jezus is opgestaan, we mogen Zijn liefde aanvaarden en zeker ook Zijn hulp. 

Datum uitzending
Presentator
Technicus

Gastvrij: over de lange geschiedenis van de vluchtelingen

Ingediend door sjoerd op za, 03/13/2021 - 08:43
Gastvrij

Als voorbereiding op een gesprek met de coordinator Vluchtelingenwerk in het Groene Hart vertelt Constand de Jonge het verhaal (in't kort) van Aeneas, een vluchteling uit het mythische Troje.

Vergilius beschreef de lotgevallen van Aeneas in zijn boek Aeneis. Hij vertelt daarin van de omzwervingen van de Trojaanse held Aeneas na de ondergang van Troje en de lange strijd die hij in Italië moest voeren om uiteindelijk het onvermijdelijke lot (fatum) te kunnen vervullen: de stichting van een nieuw rijk, het machtige Romeinse Rijk.

Als u meer wilt weten: https://nl.wikipedia.org/wiki/Aeneis

 

Datum uitzending
Gast
geen
Presentator
Technicus

Gastvrij: het koor de Miracles hebben een nieuwe dirigent en bestaan 25 jaar!

Ingediend door sjoerd op wo, 02/24/2021 - 21:02
Gastvrij

Dit jaar bestaat het alom bekende Woerdens Gospelkoor Miracles 25 jaar! 

Niet alleen daarom al is 2021 een bijzonder jaar voor het koor. Kort geleden is namelijk ook een nieuwe jonge en bevlogen dirigent aangesteld in de persoon van Richard Schoonhoven, een bekende naam in de wereld van de gospelmuziek.

Hans Slooijer sprak met hem en met de nieuwe voorzitter van het koor, Karel van der Linden. 

Onder hun leiding maakt het koor een nieuwe start. Met nieuw elan, met nieuwe leden realiseert het koor een kwaliteitsimpuls. De leden hebben de ambitie om tot de top te gaan behoren van de beste koren in Woerden en omgeving!  

Spreekt het koor u aan, kijk dan voor meer informatie op: www.gospelkoor-miracles.nl. U vindt daar ook het contactadres om u als lid op te geven.

Datum uitzending
Gast
Richard Schoonhoven en Karel van der Linden
Presentator
Technicus

Gastvrij: over het gebruik van het harmonium

Ingediend door sjoerd op wo, 02/10/2021 - 14:31
Gastvrij

Constand de Jonge heeft een gesprek met de Woerdense organist en harmonium expert Arie Schueller. Onderwerp van gesprek is hoe het harmonium een rol kreeg in het gezin en de kerk als gevolg van het zangboek van Johannus de Heer en Johannus Worp. Natuurlijk laat de heer Schueller ook zijn harmonium klinken!  

Dit is een herhaling van de uitzending van 24 oktober jl.     

Datum uitzending
Gast
Arie Schueller
Presentator
Technicus

Gastvrij: over de Commissie Kerk & Israel.

Ingediend door sjoerd op wo, 01/27/2021 - 11:37
Gastvrij

In 1987 is de interkerkelijke Commissie Kerk & Israël Woerden opgericht en is nu dus niet meer weg te denken als belangrijk orgaan in onze gemeenschap.

Sinds jaren is de heer Jan Stouthart de bevlogen voorzitter van de commissie. Hans Slooijer sprak met hem over zijn visie op de relatie tussen de christelijke kerken en Israël en dat het ondanks onze verbondenheid soms toch kan schuren.

Verder vertelt Jan over de activiteiten die de commissie jaarlijks ontplooit en hoe voor de komende maanden een passende invulling is gevonden, rekening houdend met de beperkende corona-maatregelen. Wilt u deelnemen aan deze activiteiten, waaronder het volgen van een livestream over het ontstaan van Israël, stuurt u dan een mailtje aan: kerkisraelwoerden@gmail.com.

Datum uitzending
Gast
Jan Stouthart, voorzitter van de Commissie Kerk & Israël.
Presentator
Technicus