Alle uitzendingen

Gastvrij: over de charismatische beweging in Woerden en Nederland

Ingediend door sjoerd op vr, 07/31/2020 - 23:14
Gastvrij

Constand heeft een gesprek met Pieter 't Hart over de Charismatische beweging - over het begin ervan in Woerden, de groei ervan in de kerkgenootschappen en de relaties  met bewegingen in andere delen van de wereld.  

Ivm de vakantie periode is dit een herhaling van een eerdere uitzending. 

Datum uitzending
Gast
Pieter 't Hart
Presentator
Technicus

Gastvrij: over Bonifatius en de herdenkingen

Ingediend door sjoerd op wo, 06/17/2020 - 21:48
Gastvrij

Aanvankelijk was het de bedoeling van het comité Breukelen-Woerden om dit jaar het Bonifatiusjaar te vieren. Vanwege de coronacrisis zijn alle activiteiten verplaatst naar volgend jaar. Ondertussen gaan de voorbereidingen natuurlijk wel door.

Daartoe behoort ook alle beschikbare informatie te verzamelen over Bonifatius en zijn inzet 1300 jaar geleden om de mensen in dit gebied te kerstenen.

Expert op dit terrein is de heer Kees Slijkerman, mede-auteur van het boek "Bonifatius in Dorestad", dat is geschreven in het kader van de herdenking in Wijk bij Duurstede in 2016.

Hans Slooijer praat met hem via een video-verbinding over de persoon Bonifatius, zijn leven en zijn betekenis. Ook komt aan de orde of er bewijs is dat Bonifatius werkelijk in Breukelen en Woerden is geweest. De Pieterskerk in Breukelen en de Petruskerk in Woerden getuigen daar immers van.
 

Datum uitzending
Gast
Kees Slijkerman, Voorzitter Stichting Bonifatius-Dorestad
Presentator
Technicus

Gastvrij: een gesprek met Ad van Pelt, musicus en organist

Ingediend door sjoerd op do, 05/21/2020 - 13:05
Gastvrij

In verband met een  technische storing is de beoogde opname niet gelukt en wordt een herhaling van het gesprek uitgezonden dat vorig jaar werd opgenomen: 

Vorig jaar is het beroemde Bätz-orgel uit 1768 in de Petruskerk ongeveer een half jaar lang grondig gerestaureerd. Het pijpwerk is hersteld, de blaasbalgen zijn opnieuw van het benodigde leer voorzien en vele andere werkzaamheden zijn verricht.

Organist en kerkmusicus Ad van Pelt vertelt over dit bijzondere orgel dat hij zelf regelmatig tijdens diensten en concerten bespeelt. Na oplevering van het gerestaureerde orgel is het in de weken daarna in een drietal concerten weer “ingewijd”.

 

Datum uitzending
Gast
Ad van Pelt
Presentator
Technicus