Alle uitzendingen

Gastvrij: over werken in Lima (Peru)

Ingediend door sjoerd op za, 07/24/2021 - 10:37
Gastvrij

In de komende vakantieweken verzorgen wij herhalingen van eerder uitgezonden gesprekken.

 

In vakantietijd is het heerlijk om een paar weken in het buitenland te zijn. Maar voor zendelingen is het andersom; zij vinden het heerlijk om een periode in Nederland te zijn.

Vorig jaar waren Jordi en Ria Bosch en hun drie kinderen voor een periode van twee maanden in Nederland om diverse geloofsgemeenschappen te bezoeken, die hen steunen.

Zij werken inmiddels al 10 jaar als zendeling in de sloppenwijken van Lima, de hoofdstad van Peru.

Het project onder de naam Brazos Abiertos (Open Armen) is destijds begonnen met een kleuterschooltje, het is intussen uitgegroeid tot een bediening met diverse programma's voor het hele gezin.

Zij bezochten vorig jaar onder andere de Cama geloofsgemeenschap Levend Water in Maarssen, waar Jordi ook de overdenking verzorgde. U hoort het gesprek met hem na afloop van de dienst over hun belangrijke werk en een vertegenwoordiger van de geloofsgemeenschap vertelt wat hen beweegt om Jordi en Ria financieel en met gebed te steunen. 

Datum uitzending
Gast
Jordi en Ria Bosch
Presentator
Technicus
bestand

Gastvrij: over de Woerdense Vakantie Week in 2021

Ingediend door sjoerd op ma, 07/05/2021 - 11:17
Gastvrij

U kunt ook dit weekend weer luisteren naar de Stichting Omroep Kerken Woerden (SOKW), dé Christelijke radio-omroep van Woerden en omgeving! In de rubriek Gastvrij staat dit keer centraal een belangrijk jaarlijks evenement in Woerden, namelijk de Woerdense Vakantieweek (WVW). Onlangs is bekend geworden dat de WVW dit jaar definitief doorgaat, van 20 tot en met 28 augustus aanstaande. Je kunt je afvragen in hoeverre dit invloed heeft op het programma dat het Bestuur van de WVW de jonge en oudere Woerdenaren wil aanbieden.

Hierover spreekt Constand de Jonge met mevrouw Hester Korver, de huidige voorzitter van het WVW-Bestuur. Was het moeilijk om contacten te leggen met de begeerde artiesten en met hen contracten overeen te komen? En hoe bleven de vele vrijwillige medewerkers gemotiveerd?

Datum uitzending
Gast
Hester Korver, voorzitter van het WVW-Bestuur
Presentator
Technicus

Het Luisterboek: een bijzondere droom .....

Ingediend door sjoerd op do, 06/17/2021 - 16:51
Het Luisterboek

Wat is dit nu in een laken? Allemaal dieren, en waarom in een laken?

Luister naar het Luisterboek en je hoort en meer over.

 

Een kleurplaat is leuk, maar wij willen wel eens weten, hoe jullie dit zouden tekenen, plakken of anders zullen doen.

Stuur het naar ons op.

Datum uitzending
Presentator
Technicus

gastvrij: Henk Mulder vertelt over RPL en de technische commissie ervan

Ingediend door sjoerd op vr, 06/18/2021 - 21:55
Gastvrij

Zoals u wellicht weet maakt SOKW wij voor onze radio-uitzendingen gebruik van de faciliteiten van de lokale omroep: RPL. Het is gevestigd in een mooi pand aan de Rubensstraat 1 in Woerden en volledig van moderne apparatuur voorzien om lokale radio en TV te maken.

Deze organisatie draait volledig op vrijwilligers, momenteel ca. 80 in totaal. Heel bijzonder is dat bij RPL de oudste DJ van Nederland actief is; mw. Jans Baan. Zij is 95 jaar oud (!) en verzorgt nog wekelijks haar programma.

Hans Slooijer zocht Henk Mulder op, al 16 jaar actief als bestuurslid, trekker van de TV-groep en lid van de technische commissie. Hij sprak met hem over de eerste dag dat hij begon als vrijwilliger, over actuele ontwikkelingen en over zijn nieuwe plannen.

 

Datum uitzending
Gast
Henk Mulder
Presentator
Technicus

Gastvrij: over de verandering in de muziekkeuze bij uitvaarten

Ingediend door sjoerd op vr, 06/04/2021 - 12:35
Gastvrij

U kunt dit weekend weer luisteren naar dé Christelijke radio-omroep van Woerden en omgeving! Deze keer kunt u een herhaling beluisteren van het Gastvrij-gesprek over veranderingen in de muziekkeuzes in de loop der tijd bij uitvaartrituelen, in het bijzonder bij crematies. Hoe komen deze veranderingen tot stand en hoe hangen deze samen met hoe we met de dood omgaan? En zijn er (grote) verschillen tussen muziekkeuzes bij crematies en begrafenissen?

Hierover spreekt Constand de Jonge met mevrouw Janieke Bruin-Mollenhorst uit Nieuwerbrug. Zij is van origine kerkmusicus en koordirigent en, na haar studie cultuurwetenschap, werkt zij nu aan een proefschrift over dit onderwerp.

Datum uitzending
Gast
Janieke Bruin-Mollenhors
Presentator
Technicus

Gastvrij: Het Leger der Heils heeft ook een pitstop!

Ingediend door sjoerd op vr, 05/21/2021 - 20:40
Gastvrij

Mogelijk dat u wel eens gehoord heeft van de voorziening Pitstops van het Leger des Heils in Woerden, maar heel waarschijnlijk is dat niet.

Deze voorziening is namelijk bedoeld om mensen die dak- en thuisloos zijn, tijdelijk op te vangen en te helpen hun leven weer 'op de rails' te krijgen.

Om u kennis te laten maken met deze mooie voorziening, zocht Hans Slooijer de coordinator op. Hij sprak met Lia Bakker die al meerdere jaren actief is op dit gebied als ambulant werker. Samen met een heel aantal collega's biedt zij hulp, ondersteuning en tijdelijke huisvesting.

Datum uitzending
Gast
Mw. Lia Bakker
Presentator
Technicus

Gastvrij: Over de klok en de klokkenstoel

Ingediend door sjoerd op za, 05/08/2021 - 19:20
Gastvrij

De afgelopen maanden was de luidklok van de Kruiskerk, in het Schilderskwartier, niet te horen. De klok - en evenzeer de klokkenstoel - was dringend toe aan een grondige reparatie- en herstelbeurt. Geen wonder na bijna 55 jaar onafgebroken trouwe dienst.

Over dit speciale project spreekt Constand de Jonge met Jaap Koningen, Kerkrentmeester bouwkundige zaken voor de Kruiskerk (kerkgebouw en pastorie). Maar ook andere taken van een bouwkundig kerkrentmeester komen aan de orde. Zoals onderhoudsschema's voor apparatuur en installaties en werken aan duurzaamheid. En alles gericht op de lange termijn, want de gemeenschap van gelovigen wil graag nog lange tijd, met haar verschillende ruimtes, midden in een woonwijk velen van dienst en tot zegen zijn.  

Datum uitzending
Gast
Peter Koningen
Presentator
Technicus