Alle uitzendingen

de TOP2000 dienst

Ingediend door sjoerd op zo, 12/08/2019 - 14:00
Gastvrij

Op 28 december is een TOP2000 dienst gepland waarin de melodieen van de moderne liedjes worden gebruikt om belangrijkere boodschappen over te dragen. Hans Slooijer praat hierover met Ds Schelling, de initiatiefnemer voor deze soort van kerkdiensten. 

Datum uitzending
Gast
Ds Schalling
Presentator
Technicus

Ds. Overeem start in Woerden

Ingediend door sjoerd op za, 11/30/2019 - 20:51
Gastvrij

Op 15 september 2019 werd ds. C.J. Overeem bevestigd als predikant van de Hervormde gemeente Woerden, wijk Centrum-Oost.

Inmiddels is ds. Overeem verhuisd naar de pastorie in Woerden en zijn de verhuisdozen uitgepakt.  Woerden was voor ds. Overeem en zijn gezin niet onbekend, omdat hij voorheen predikant was in Zegveld. 

Hans Slooijer zocht ds. Overeem op en sprak met hem over zijn visie op kerkelijk Woerden, over zijn vorige gemeenten en hoe hij er op jonge leeftijd al toe was gekomen predikant te worden. Ook vertelt ds. Overeem over zijn belangstelling voor Israël en het joodse geloof.

Datum uitzending
Gast
Ds. C. J. Overeeem
Presentator
Technicus

De Roemeniemarkt - de stichting bestaat 30 jaar!

Ingediend door sjoerd op vr, 11/22/2019 - 07:28
Gastvrij

Theo den Braber heeft de voorzitter van de stichting Help Roemenie op bezoek, Hans Visser. De stichting bestaat 30 jaar, is bezig met het schrijven van een boek over die 30 jaar en organiseert op 18 december as een viering van dat jubileum in de Petruskerk. De sticihting is op allerlei manieren actief dankzij de voortdurende steun van een grote groep vrijwilligers, maar natuurlijk ook doordat de Woerdense gemeenschap helpt.

Datum uitzending
Gast
Hans Visser
Presentator
Technicus

Gastvrij: Over de voedselbank en diaconie in Woerden.

Ingediend door sjoerd op zo, 11/10/2019 - 21:18
Gastvrij

Theo den Braber heeft een gesprek met Simon en Nelleke van Katwijk. Zij vertellen over hun werkzaamheden voor de voedselbank van Woerden en de taken en activiteiten van de diaconie waartoe ze behoren. Belangrijke taken voor een niet onaanzienlijke groep mensen in Woerden, zoals zal blljken uit het gesprek.

Datum uitzending
Gast
Simon en Nelleke van Katwijk
Presentator
Technicus

Over St Maarten en de viering daarvan in Woerden

Ingediend door sjoerd op di, 11/05/2019 - 07:37
Gastvrij

Hans Slooijer heeft een gesprek met pastor jannake Stam die vanuit de Bonaventura parochie samen met de Evengelisch Lutherse kerk de St Maarten viering organiseert. Zaterdag 9 november is het zover! ,

Datum uitzending
Gast
pastor Janneke Stam
Presentator
Technicus

Werken in de ELK...

Ingediend door sjoerd op wo, 10/23/2019 - 21:33
Gastvrij

Hans Slooijer heeft een gesprek met Karin Timmerman, kerkelijk werker in de Evangelisch Lutherse kerk in Woerden sinds eind vorig jaar. Wat drijft haar en wat zijn haar werkzaamheden? Op die vragen gaat zij in tijdens het gesprek. 

Datum uitzending
Gast
Karin Timmerman
Presentator
Technicus

Over geloof en wetenschap en welke relatie die met elkaar hebben.

Ingediend door sjoerd op vr, 10/18/2019 - 22:14
Gastvrij

Mariëlle Zondervan-Zwijnenburg is sinds vier jaar inwoonster van Woerden en voelt zich helemaal thuis in stad en kerk. U kent haar misschien, samen met echtgenoot Rick als ouders van twee kinderen, en haar als ouderling in de Hervormde PKN-gemeente van Woerden én als wetenschapper. 

Onlangs voltooide zij haar proefschrift met een onderwerp op het gebied van statistiek en sociale wetenschappen en promoveerde daarmee tot doctor. 

Ds. Hans Berkheij, predikant van de wijkgemeente Noord+West van de Hervormde Gemeente in Woerden, was aanwezig bij de promotieplechtigheid en interviewt haar.

Mariëlle praat in de studio vrijmoedig over haar rol als moeder, gelovige, ouderling en wetenschapper en de verhouding tussen geloof en wetenschap. Is er een tegenstelling? Als dochter uit een boerengezin gaat ze ook kort in op de actualiteit van de boerenprotesten tegen het voorgenomen beleid op basis van wetenschappelijke conclusies. Vragen over wat als absolute waarheid mag gelden in wetenschap en geloof gaat ze niet uit de weg. Tussendoor laat ze iets horen van haar bijzondere muziekkeuze.

Datum uitzending
Gast
Marielle Zondervan-Zwijnenburg en Ds Hans Berkheij als presentator
Presentator
Technicus

Gastvrij: eten zoals toen.....

Ingediend door sjoerd op za, 10/12/2019 - 20:56
Gastvrij

Op vrijdag 8 november aanstaande is kookdominee Han Wilmink in Woerden om een verrassend heerlijk diner met Bijbelse gerechten te verzorgen. 

Deze avond vindt plaats vanaf 18.30 uur in het restaurant van het Kalsbeekcollege, locatie Bredius, H.G. van Kempensingel 23 in Woerden.

Voor geïnteresseerden bestaat ook de mogelijkheid 's middags deel te nemen aan een kookworkshop onder leiding van Han Wilmink. Dan dient u om 15.30 uur in de keuken van het Kalsbeekcollege te zijn.

In het kader van deze gebeurtenissen zocht Hans Slooijer ds. Han Wilmink op in de Kruiskerk (PKN) in Wezep, waar hij predikant is. Hij vertelt in dat gesprek over zijn passie voor koken en over zijn plannen van de Kruiskerk een pioniersplek te maken. 

Datum uitzending
Gast
Ds. Han Wilmink, predikant in Wezep
Presentator
Technicus