Alle uitzendingen

Een tentoonstelling over Bonifatius!

Ingediend door sjoerd op wo, 10/07/2020 - 22:46
Het Luisterboek

In 2020 is het 1300 jaar geleden dat de Engelse monnik Wynfreth, beter bekend als Bonifatius, voor de tweede keer naar de Lage Landen reisde. Onder de vlag ‘het goede dat ons verbindt’ organiseren de kerkelijke gemeenten Woerden en Breukelen gezamenlijk een gevarieerd programma voor jong en oud, kerkelijk en niet-kerkelijk. Maar vanwege het coronavirus moest dit worden uitgesteld tot 2021.

Toch heeft het Stadsmuseum Woerden kans gezien al dit jaar een tentoonstelling te organiseren met de titel ‘In den Vreemde’. 

10 textielkunstenaars, waaronder twee uit Woerden, hebben zich laten inspireren door de reizen van Bonifatius. In deze bijzondere tentoonstelling met onverwachte invalshoeken, vormen de werken een nieuw verhaal over Bonifatius, zijn reizen en zijn werk. 

Hans Slooijer bezocht de tentoonstelling en sprak met mw. Teatske de Jong, projectleider en samensteller bij het museum. Zij vertelt over een aantal van de mooie kunstwerken, die tot nadenken stemmen. Van harte aanbevolen!

Datum uitzending
Gast
Mevrouw Teatske de Jong, projectleider van museum Woerden.
Presentator
Technicus

Gastvrij: Veranderingen in de muziek bij uitvaartdiensten in de loop van de tijd.

Ingediend door sjoerd op do, 09/24/2020 - 20:44
Gastvrij

Constand de Jonge heeft als gast Janieke Bruin-Mollenhorst, die na een studie cultuurwetenschappen begonnen is aan een promotie onderzoek met als thema de veranderingen in de muziek bij uitvaartdiensten. Ze vertelt in dit gesprek over de betekenis van de muzikale uitingen tijdens een uitvaartdienst.  

Datum uitzending
Gast
Janieke Bruin-Mollenhorst
Presentator
Technicus

Gastvrij: Over (oa) Hart voor Woerden en Eenzaamheid in Woerden

Ingediend door sjoerd op wo, 09/09/2020 - 21:37
Gastvrij

Van 1 tot en met 8 oktober 2020 is de landelijke Week tegen Eenzaamheid. Ook in Woerden wordt deze gehouden door vele organisaties die een keur aan activiteiten aanbieden aan ouderen en jongeren om aan deel te nemen.

Hans Slooijer spreekt hierover met Ellen Vossen, een van de coordinatoren van deze week en werkzaam bij Hart voor Woerden. 

Datum uitzending
Gast
Ellen Vossen, coordinator van Hart voor Woerden
Presentator
Technicus

Gastvrij: over World Servants en hun werk

Ingediend door sjoerd op ma, 08/31/2020 - 07:53
Gastvrij

Beste luisteraars,

De Stichting World Servants biedt jongeren de mogelijkheid om door middel van een werkvakantie daadwerkelijk bij te dragen aan de voortgang van meestal een bouwproject in een arm land. Ook vanuit Woerden gaan al lange tijd ieder jaar een aantal jongeren naar zo'n project en zijn daar dan drie weken actief met bouwwerkzaamheden.  

Dit jaar gooide het Coronavirus roet in het eten: er is deze zomer door de World Servants niet aan projecten gewerkt. Voor hen een bittere pil die met moeite wordt doorgeslikt. Weliswaar is er nu meer tijd beschikbaar voor fondsenwerving, maar weegt dit op tegen de teleurstelling?

Hierover praat Constand de Jonge met twee vrijwilligers,
Marit Ebbelink en Mark van der Wal, die deze zomer noodgedwongen in Nederland bleven: Waar zijn hun projecten gesitueerd, krijgen zij hun reiskosten gesponsord en hoeveel geld voor bouwmaterialen krijgen ze bij elkaar. En bovenal: wat motiveert hen om dit allemaal te doen.  

We zenden uit via RPL-FM, 107.1 FM en 101.9 (kabel).
Zaterdags van 18:00 tot 20:00 uur en zondags van 17:00 tot 18:00 uur.
U kunt ook luisteren via internet op de site van RPLFM: www.rplfm.nl.

 

Datum uitzending
Gast
Marit Ebbelink en Mark van der Wal
Presentator
Technicus

Gastvrij: over de charismatische beweging in Woerden en Nederland

Ingediend door sjoerd op vr, 07/31/2020 - 23:14
Gastvrij

Constand heeft een gesprek met Pieter 't Hart over de Charismatische beweging - over het begin ervan in Woerden, de groei ervan in de kerkgenootschappen en de relaties  met bewegingen in andere delen van de wereld.  

Ivm de vakantie periode is dit een herhaling van een eerdere uitzending. 

Datum uitzending
Gast
Pieter 't Hart
Presentator
Technicus