Alle uitzendingen

Gastvrij: bij Ds. Schouten op bezoek

Ingediend door sjoerd op do, 03/26/2020 - 20:41
Revival

Het is alweer bijna een jaar geleden dat ds. Gerrit Schouten, voormalig predikant van de Hervormde Gemeente in Woerden, Wijkgemeente West, intrede deed als enige predikant van de Protestantse Gemeente in Echteld.

Inmiddels voelen ds. Schouten en zijn vrouw Tineke zich erg thuis en maken onderdeel uit van de kleine gemeenschap van Echteld. 

Hans Slooijer zocht ds. Schouten op en sprak met hem in de pastorie in Echteld, gelegen tegenover de kerk. Het gesprek gaat over het predikant zijn in deze gemeenschap, de gemoedelijkheid die er is en de betrokkenheid van de inwoners op elkaar. En wat dit betekent voor de invulling van bijvoorbeeld het pastoraat. 

Het gesprek wordt afgesloten met een advies van ds. Schouten aan Woerden en de mooie opdracht van de Maranathakerk een bruisend middelpunt te maken van de wijk Molenvliet.

Datum uitzending
Gast
Ds. G. Schouten
Presentator
Technicus

Het Luisterboek - over de 40 dagen tijd

Ingediend door sjoerd op wo, 03/11/2020 - 18:26
Het Luisterboek

Het Luisterboek gaat over de vastentijd, ook wel de 40 dagen tijd genoemd. We denken na over onszelf en proberen alles op de juiste wijze  doen sommige dingen ook niet te doen. Met de vastenkalender kun je aftellen naar Pasen toe. 

Datum uitzending
Presentator
Technicus

De musical over Etty Hillesum

Ingediend door sjoerd op di, 02/25/2020 - 19:26
Gastvrij

Op zaterdag 14 maart, in de Kruiskerk, zal de musical over Etty Hillesum worden gespeeld door actrice Abke Bruins. Hans Slooijer heeft een gesprek met haar als voorbereiding op die musical. 

Datum uitzending
Presentator
Technicus

Gastvrij: over Vamos en Brazilie

Ingediend door sjoerd op wo, 02/12/2020 - 21:17
Revival

Gastheer Hans Slooijer heeft een gesprek met pastor Huub Spaan van de Bonaventurakerk. De laatste is initiator van VAMOS, een organisatie die uitwisselingsbezoeken organiseert met Nederlandse en Braziliaanse jongeren. Pastor Spaan vertelt hoe dat begon en wat er zoal gebeurt tijdens die bezoeken. Ook een Braziliaanse jongere komt aan het woord..hij vertelt hoe hij de bezoeken ervaart.  

Datum uitzending
Gast
Pastor Huub Spaan
Presentator
Technicus

Gastvrij: Zending in Peru

Ingediend door sjoerd op wo, 02/05/2020 - 22:21
Gastvrij

Op dit moment zijn Jordi en Ria Bosch en hun drie kinderen voor een periode van twee maanden in Nederland om diverse geloofsgemeenschappen te bezoeken, die hen steunen. Zij werken inmiddels al 9 jaar als zendeling in de sloppenwijken van Lima, de hoofdstad van Peru.

Het project onder de naam Brazos Abiertos (Open Armen) is destijds begonnen met een kleuterschooltje, het is intussen uitgegroeid tot een bediening met diverse programma's voor het hele gezin.

Afgelopen zondag bezochten zij de Cama geloofsgemeenschap Levend Water in Maarssen, waar Jordi ook de overdenking verzorgde.

Hans Slooijer woonde de dienst bij en sprak na afloop met Jordi over hun belangrijke werk en met een vertegenwoordiger van de geloofsgemeenschap wat hen beweegt om Jordi en Ria financieel en met gebed te steunen. 

Wilt u Jordi en Ria ontmoeten; zij zijn zondag 9 februari a.s., 10.00 uur in de Kruiskerk in Woerden.

Voor meer informatie, kijk op: www.brazosabiertos.net.

Datum uitzending
Gast
Jordi en Ria Bosch
Presentator
Technicus

Over kerkbalans

Ingediend door sjoerd op wo, 01/15/2020 - 21:42
Gastvrij

Constand de Jonge is gasheer en bevraagt dhr Romijn, coordinator kerkbalans voor Gereformeerde kerk Woerden-Zegveld, Hij overziet de voorbereidingen en de uitvoering van de kerkbalans activiteiten en vertelt daarover.

Datum uitzending
Gast
Flip Romijn
Presentator
Technicus

Ds Robbemond is begonnen met zijn werk in Woerden

Ingediend door sjoerd op zo, 01/05/2020 - 22:41
Gastvrij

Ds. G.J. (Gertjan) Robbemond is inmiddels al geen onbekende meer in Woerden. Hij werd op 15 september 2019 bevestigd als wijkpredikant voor de Opstandingskerk in Woerden. Deze kerk behoort tot de Gereformeerde kerk Woerden-Zegveld. 

Hans Slooijer spreekt met hem over zijn ervaringen als predikant in zijn vorige gemeenten, de invloed die maatschappelijke ontwikkelingen hebben op het kerkelijk leven en wat hem opvalt in Woerden.

Staande op de drempel van het nieuwe jaar blikt hij terug op gebeurtenissen in het afgelopen jaar en hoe we als christenen het nieuwe jaar kunnen instappen.

Datum uitzending
Gast
Ds Robbemond - predikant voor de Opstandingskerk
Presentator
Technicus

Een nieuwe pionier in het Baken

Ingediend door sjoerd op wo, 01/01/2020 - 20:47
Gastvrij

Pioniersplek Het Baken heeft sinds enige tijd een nieuwe pionier in de persoon van Martine van der Herberg. Ook is nieuw dat zij op 8 december jl. is bevestigd als predikant voor deze nieuwe wijk in wording.

Hans Slooijer sprak enige weken geleden met haar over het zijn van pionier en wat haar daarin aantrekt. Ook komt ter sprake wat de plek van Het Baken is binnen de geloofsgemeenschappen in Woerden en wat Het Baken onderscheidt.

Datum uitzending
Gast
Mw. Martine van der Herberg
Presentator
Technicus