Alle uitzendingen

Gastvrij: over de verandering in de muziekkeuze bij uitvaarten

Ingediend door sjoerd op vr, 06/04/2021 - 12:35
Gastvrij

U kunt dit weekend weer luisteren naar dé Christelijke radio-omroep van Woerden en omgeving! Deze keer kunt u een herhaling beluisteren van het Gastvrij-gesprek over veranderingen in de muziekkeuzes in de loop der tijd bij uitvaartrituelen, in het bijzonder bij crematies. Hoe komen deze veranderingen tot stand en hoe hangen deze samen met hoe we met de dood omgaan? En zijn er (grote) verschillen tussen muziekkeuzes bij crematies en begrafenissen?

Hierover spreekt Constand de Jonge met mevrouw Janieke Bruin-Mollenhorst uit Nieuwerbrug. Zij is van origine kerkmusicus en koordirigent en, na haar studie cultuurwetenschap, werkt zij nu aan een proefschrift over dit onderwerp.

Datum uitzending
Gast
Janieke Bruin-Mollenhors
Presentator
Technicus

Gastvrij: Het Leger der Heils heeft ook een pitstop!

Ingediend door sjoerd op vr, 05/21/2021 - 20:40
Gastvrij

Mogelijk dat u wel eens gehoord heeft van de voorziening Pitstops van het Leger des Heils in Woerden, maar heel waarschijnlijk is dat niet.

Deze voorziening is namelijk bedoeld om mensen die dak- en thuisloos zijn, tijdelijk op te vangen en te helpen hun leven weer 'op de rails' te krijgen.

Om u kennis te laten maken met deze mooie voorziening, zocht Hans Slooijer de coordinator op. Hij sprak met Lia Bakker die al meerdere jaren actief is op dit gebied als ambulant werker. Samen met een heel aantal collega's biedt zij hulp, ondersteuning en tijdelijke huisvesting.

Datum uitzending
Gast
Mw. Lia Bakker
Presentator
Technicus

Gastvrij: Over de klok en de klokkenstoel

Ingediend door sjoerd op za, 05/08/2021 - 19:20
Gastvrij

De afgelopen maanden was de luidklok van de Kruiskerk, in het Schilderskwartier, niet te horen. De klok - en evenzeer de klokkenstoel - was dringend toe aan een grondige reparatie- en herstelbeurt. Geen wonder na bijna 55 jaar onafgebroken trouwe dienst.

Over dit speciale project spreekt Constand de Jonge met Jaap Koningen, Kerkrentmeester bouwkundige zaken voor de Kruiskerk (kerkgebouw en pastorie). Maar ook andere taken van een bouwkundig kerkrentmeester komen aan de orde. Zoals onderhoudsschema's voor apparatuur en installaties en werken aan duurzaamheid. En alles gericht op de lange termijn, want de gemeenschap van gelovigen wil graag nog lange tijd, met haar verschillende ruimtes, midden in een woonwijk velen van dienst en tot zegen zijn.  

Datum uitzending
Gast
Peter Koningen
Presentator
Technicus

Gastvrij: vrijwilligers gezocht - hoe doe je dat?

Ingediend door sjoerd op vr, 04/23/2021 - 22:54
Gastvrij

Een actieve geloofsgemeenschap zonder vrijwilligers, dat kunnen we ons moeilijk voorstellen. Maar hoe krijgen geloofsgemeenschappen het voor elkaar om leden of vrienden te interesseren om vrijwilliger te worden en hoe houden zij actieve vrijwilligers vast?

Belangrijke vragen in de huidige tijd waarin al een groot beroep op mensen wordt gedaan.Toch lukt het door op een nieuwe manier naar buiten te treden.

Hoe dat in één van de wijken van de Hervormde Gemeente Woerden is aangepakt, hoort u in deze uitzending. Hans Slooijer spreekt met Letta Willemsen en Marianne Onderwater over het project Ik-doe-mee, dat onlangs is gestart.

Datum uitzending
Gast
Letta Willemsen en Marianne Onderwater
Presentator
Technicus

Het Luisterboek: wat gebeurde er met Pasen in Jeruzalem?

Ingediend door sjoerd op wo, 03/24/2021 - 21:12
Het Luisterboek

Toelichting bij de kleurplaat:

De plaatjes worden ingekleurd en vervolgens wordt alles rondom uitgeknipt (eventueel op karton plakken).
De plaat met de kruisen vormt de achtergrond. Het graf wordt links onder in de hoek van de plaat met de drie kruisen geplakt. Vervolgens wordt de omlijsting er overheen geplakt en dan uiteindelijk wordt Jezus naast de laatste paar voetstappen geplakt, net onder het middelste kruis.
Dit werkje geeft natuurlijk aan dat het kruis en het graf verleden tijd zijn, want Jezus is opgestaan, we mogen Zijn liefde aanvaarden en zeker ook Zijn hulp. 

Datum uitzending
Presentator
Technicus