Alle uitzendingen

Over (oa) Hart voor Woerden en Eenzaamheid in Woerden

Ingediend door sjoerd op wo, 09/09/2020 - 21:37
Gastvrij

Van 1 tot en met 8 oktober 2020 is de landelijke Week tegen Eenzaamheid. Ook in Woerden wordt deze gehouden door vele organisaties die een keur aan activiteiten aanbieden aan ouderen en jongeren om aan deel te nemen.

Hans Slooijer spreekt hierover met Ellen Vossen, een van de coordinatoren van deze week en werkzaam bij Hart voor Woerden. 

Datum uitzending
Gast
Ellen Vossen, coordinator van Hart voor Woerden
Presentator
Technicus

Gastvrij: over World Servants en hun werk

Ingediend door sjoerd op ma, 08/31/2020 - 07:53
Gastvrij

Beste luisteraars,

De Stichting World Servants biedt jongeren de mogelijkheid om door middel van een werkvakantie daadwerkelijk bij te dragen aan de voortgang van meestal een bouwproject in een arm land. Ook vanuit Woerden gaan al lange tijd ieder jaar een aantal jongeren naar zo'n project en zijn daar dan drie weken actief met bouwwerkzaamheden.  

Dit jaar gooide het Coronavirus roet in het eten: er is deze zomer door de World Servants niet aan projecten gewerkt. Voor hen een bittere pil die met moeite wordt doorgeslikt. Weliswaar is er nu meer tijd beschikbaar voor fondsenwerving, maar weegt dit op tegen de teleurstelling?

Hierover praat Constand de Jonge met twee vrijwilligers,
Marit Ebbelink en Mark van der Wal, die deze zomer noodgedwongen in Nederland bleven: Waar zijn hun projecten gesitueerd, krijgen zij hun reiskosten gesponsord en hoeveel geld voor bouwmaterialen krijgen ze bij elkaar. En bovenal: wat motiveert hen om dit allemaal te doen.  

We zenden uit via RPL-FM, 107.1 FM en 101.9 (kabel).
Zaterdags van 18:00 tot 20:00 uur en zondags van 17:00 tot 18:00 uur.
U kunt ook luisteren via internet op de site van RPLFM: www.rplfm.nl.

 

Datum uitzending
Gast
Marit Ebbelink en Mark van der Wal
Presentator
Technicus

Gastvrij: over de charismatische beweging in Woerden en Nederland

Ingediend door sjoerd op vr, 07/31/2020 - 23:14
Gastvrij

Constand heeft een gesprek met Pieter 't Hart over de Charismatische beweging - over het begin ervan in Woerden, de groei ervan in de kerkgenootschappen en de relaties  met bewegingen in andere delen van de wereld.  

Ivm de vakantie periode is dit een herhaling van een eerdere uitzending. 

Datum uitzending
Gast
Pieter 't Hart
Presentator
Technicus

Gastvrij: over Bonifatius en de herdenkingen

Ingediend door sjoerd op wo, 06/17/2020 - 21:48
Gastvrij

Aanvankelijk was het de bedoeling van het comité Breukelen-Woerden om dit jaar het Bonifatiusjaar te vieren. Vanwege de coronacrisis zijn alle activiteiten verplaatst naar volgend jaar. Ondertussen gaan de voorbereidingen natuurlijk wel door.

Daartoe behoort ook alle beschikbare informatie te verzamelen over Bonifatius en zijn inzet 1300 jaar geleden om de mensen in dit gebied te kerstenen.

Expert op dit terrein is de heer Kees Slijkerman, mede-auteur van het boek "Bonifatius in Dorestad", dat is geschreven in het kader van de herdenking in Wijk bij Duurstede in 2016.

Hans Slooijer praat met hem via een video-verbinding over de persoon Bonifatius, zijn leven en zijn betekenis. Ook komt aan de orde of er bewijs is dat Bonifatius werkelijk in Breukelen en Woerden is geweest. De Pieterskerk in Breukelen en de Petruskerk in Woerden getuigen daar immers van.
 

Datum uitzending
Gast
Kees Slijkerman, Voorzitter Stichting Bonifatius-Dorestad
Presentator
Technicus