Alle uitzendingen

Gastvrij: Waar ben ik in hemelsnaam mee bezig?

Ingediend door sjoerd op za, 12/18/2021 - 17:43
Gastvrij

Waar ben ik in hemelsnaam mee bezig?

Misschien wel een vraag die wij ons allemaal wel eens stellen. Woerdenaar Erick Versloot, predikant binnen de PKN voor de gemeente Mijdrecht/De Hoef heeft deze vraag als titel meegegeven aan een boek dat hij schreef ter gelegenheid van zijn zilveren jubileum als dominee. Zie het als een verslag van werkzaamheden of, zoals Erick het zelf noemt, dagboek van een dominee.

In de rubriek Gastvrij spreekt Constand de Jonge met Erick Versloot onder andere over het fascinerende ambt van predikant. Bijvoorbeeld over het gegeven dat een dominee met mensen contact heeft, als het ware met ze meeloopt,  van wieg tot graf, over alle belangrijke kruispunten in hun leven.

Datum uitzending
Gast
Ds. Erick Versloot
Presentator
Technicus

Gastvrij: de nieuwe bijbelvertaling is er....

Ingediend door sjoerd op vr, 12/03/2021 - 17:41
Gastvrij

U kunt aanstaande zaterdag en zondag weer luisteren naar dé Christelijke radio-omroep van Woerden en omgeving!

"Wij zoeken allemaal naar betekenis in het leven. Wat is de waarde van ons leven? Hoe vind je een betekenisvol leven, met jezelf, met anderen, en met God? De Bijbel helpt je om met andere ogen te kijken. Hij verbindt je leven met God. Ontdek wat de Bijbel doet met heel verschillende mensen."

Deze tekst staat op de website van NBV21 - de Bijbel voor de 21e eeuw.

Op 13 oktober jl. ontving Koning Willem-Alexander als beschermheer van het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap het eerste exemplaar van de nieuwe Bijbelvertaling.

Meer dan genoeg reden dus om een kenner van de Bijbel, ds. Jan Willem Stam, te vragen of hij blij is met de nieuwe Bijbelvertaling en wat de veranderingen zijn. Ook vertelt ds. Stam in het vraaggesprek dat Hans Slooijer met hem had, hoe je als niet-theoloog de Bijbel het best kan lezen.

Datum uitzending
Gast
Ds. Jan Willem Stam
Presentator
Technicus

Gastvrij: een gesprek over de Petruskerk

Ingediend door sjoerd op za, 11/20/2021 - 18:50
Gastvrij

In Woerden kent bijna iedereen de Petruskerk. Maar weinig Woerdenaren weten er veel over te vertellen, terwijl het gebouw al ruim 600 jaar in het centrum van onze stad staat.

Onze gast is iemand die veel over de kerk en de geschiedenis van de kerk te vertellen heeft. Dat is Henk de Valk, voorzitter van de commissie Open Petruskerk. Deze commissie organiseert de openstelling van de Petruskerk voor geïnteresseerde bezoekers als er geen kerkdiensten worden gehouden.

Eén van de meest tot de verbeelding sprekende gebeurtenissen uit de geschiedenis van de Petruskerk en van de stad Woerden is bekend gebleven onder de naam “Het wonder van Woerden”. Het speelt zich af in 1576; een gebrandschilderd raam in de kerk herinnert er aan.

Over deze wonderbaarlijke gebeurtenis spreekt Constand de Jonge met Henk de Valk. Het gebeuren blijkt een keerpunt in het verloop van het beleg van Woerden, dat begon in 1575 en in het daaropvolgende jaar eindigde.

Datum uitzending
Gast
Henk de Valk
Presentator
Technicus

Gastvrij: over zingen en andere hobbies

Ingediend door sjoerd op do, 12/30/2021 - 16:25
Gastvrij

Eén van de initiatieven die ontstond ten gevolge van de Corona-crisis was de oprichting van een zanggroep, die de lofzang gaande heeft gehouden toen er tijdens de kerkdiensten door de gemeente niet gezongen mocht worden.

Mevr. Ria Hendriks heeft met hart en ziel deelgenomen aan de zanggroep en levert ook nu nog haar bijdrage als de zanggroep wordt gevraagd liederen te zingen, al dan niet in beurtzang met de gemeente.

Daarnaast bezit Ria een bijzondere verzameling, die met medewerking van haar man Kees een plek heeft gekregen in hun woning.

Hans Slooijer zocht haar op en sprak met haar over haar hobby om te zingen en haar liefde voor haar in de loop der jaren opgebouwde verzameling.

Datum uitzending
Gast
Mw Hendriks
Presentator
Technicus