Alle uitzendingen

De kerk in Crisis?

Ingediend door sjoerd op vr, 11/09/2018 - 23:43
Gastvrij

Is de kerk in crisis? Soms bekruipt je dat gevoel als je de teruggang van het kerkbezoek ziet en hoort over de vele vacatures die niet vervuld kunnen worden. Over deze en andere vragen sprak Hans Slooijer met de schrijfster van het boek Back to Basics: mevr. Nynke Dijkstra-Algra. Zij is verbonden aan de Dienstenorganisatie Protestantse Kerk en zij helpt gemeenten door het hele land om meer kerk naar buiten te zijn. Het werd een gesprek over: een kerk zonder drempels. Een kerk die mensen ontvangt die anders nooit over de kerkdrempel stappen en die over grenzen heen uitreikt naar mensen die onze steun nodig hebben. Een kerk die verbindend en gastvrij aanwezig is in de samenleving.

Op 10 oktober jl. hield zij hierover een spreekbeurt voor het missionaire netwerk van de Raad van Kerken Woerden.

Datum uitzending
Gast
Nynke Dijkstra-Algra
Presentator
Technicus

Over (Engelse) orgels en muziek

Ingediend door sjoerd op do, 10/25/2018 - 21:23
Gastvrij

Theo den Braber heeft Piet van Rikxoort op bezoek - Piet is de vaste organist van het woensdagmorgen gebed in de Petruskerk, maar bespeelt niet alleen daar het orgel: in Zevenhoven, Waarder, Oudewater, Nieuwveen en dus in Woerden is hij op het orgel actief. Zijn hart ligt bij de Engelse orgelmuziek.... 

Datum uitzending
Gast
Piet van Rikxoort
Presentator
Technicus

Een reis naar Jordanie - wat betekent dat?

Ingediend door sjoerd op do, 10/11/2018 - 18:19
Gastvrij

Wanneer u een reis wilt maken naar een land in het Midden-Oosten dat bol staat van cultuur en natuur en waaraan zoveel Bijbelse verhalen zijn verbonden, dan is dat Jordanië.

Ds. en mevrouw Berkheij uit Woerden gaan van 8 tot en met 18 mei 2019 met een groep uit Woerden en omgeving een vakantie- en studiereis maken naar dit land; ook wel genoemd: ‘Het andere Heilige Land’. Hans Slooijer is met hen in gesprek over het boeiende reisprogramma en wat zij hebben meegemaakt tijdens eerdere reizen naar dit Overjordaanse buurland van Israel.

Kijk voor meer informatie en de mogelijkheid van deelname op: www.berkheijreizen.nl.

Datum uitzending
Gast
ds. Hans en mw Anneke Berkheij
Presentator
Technicus

Gastvrij: het werk van de diaconie

Ingediend door sjoerd op do, 09/27/2018 - 19:13
Gastvrij

Vanavond praat Theo den Braber met Liesbeth Bakker over het pluriforme werk van de diaconie waar de rechterhand goed werk doet zonder dat de linkerhand ervan weet.

Dit is een herhaling van de uitzending van 7 april jl.

Datum uitzending
Gast
Mw. Liesbeth Bakker
Presentator
Technicus

Gastvrij: Het ambtsjubileum van Ds Schouten

Ingediend door sjoerd op wo, 09/12/2018 - 21:45
Gastvrij

Gast is deze keer ds. Gerrit Schouten, al 10 jaar als predikant verbonden aan de Hervormde Gemeente in Woerden, wijk West, onderdeel van de Protestantse Kerk in Nederland (PKN). Op zondag 9 september jl. werd in de kerkdienst herdacht dat hij deze week 25 jaar het ambt van predikant vervult.

Datum uitzending
Presentator
Technicus

Al 20 jaar het ochtendgebed!

Ingediend door sjoerd op di, 08/28/2018 - 19:24
Gastvrij

Op woensdag 19 september a.s. wordt voor het eerste in dit seizoen in de Petruskerk het ochtendgebed weer gehouden - dit jaar is het 20e jaar dat mensen op woensdagochtend samenkomen voor een korte viering, steeds met een andere voorganger. Theo blikt op die jaren terug met een van de organisatoren van de vieringen, Nel Appeldoorn, maar zal ook naar de nabije toekomst kijken.

Op 19 september a.s. wordt een speciale viering gehouden die het jubileum extra luister bijzet. 

 

NB: de komende maanden zal SOKW iedere 2 weken een nieuwe uitzending verzorgen.

 

Datum uitzending
Gast
Nel Appeldoorn
Presentator
Technicus