Over geloof en wetenschap en welke relatie die met elkaar hebben.

Ingediend door sjoerd op vr, 10/18/2019 - 22:14
Gastvrij

Mariëlle Zondervan-Zwijnenburg is sinds vier jaar inwoonster van Woerden en voelt zich helemaal thuis in stad en kerk. U kent haar misschien, samen met echtgenoot Rick als ouders van twee kinderen, en haar als ouderling in de Hervormde PKN-gemeente van Woerden én als wetenschapper. 

Onlangs voltooide zij haar proefschrift met een onderwerp op het gebied van statistiek en sociale wetenschappen en promoveerde daarmee tot doctor. 

Ds. Hans Berkheij, predikant van de wijkgemeente Noord+West van de Hervormde Gemeente in Woerden, was aanwezig bij de promotieplechtigheid en interviewt haar.

Mariëlle praat in de studio vrijmoedig over haar rol als moeder, gelovige, ouderling en wetenschapper en de verhouding tussen geloof en wetenschap. Is er een tegenstelling? Als dochter uit een boerengezin gaat ze ook kort in op de actualiteit van de boerenprotesten tegen het voorgenomen beleid op basis van wetenschappelijke conclusies. Vragen over wat als absolute waarheid mag gelden in wetenschap en geloof gaat ze niet uit de weg. Tussendoor laat ze iets horen van haar bijzondere muziekkeuze.

Datum uitzending
Gast
Marielle Zondervan-Zwijnenburg en Ds Hans Berkheij als presentator
Presentator
Technicus