zaterdag 9 april: ETTY

Ingediend door sjoerd op za, 03/12/2022 - 10:33
logo RvK

Afbeelding verwijderd.Voorstelling ETTY op 9 april, 20.00 uur in Het Baken

Vocalgroep Choral presenteert met ‘Etty’ een voorstelling over het leven van Etty Hillesum, een joodse vrouw die velen geïnspireerd heeft met de door haar nagelaten dagboeken en brieven. Haar leven wordt gekleurd door haar onstuimige en soms grillige karakter, haar joodse afkomst en de Tweede Wereldoorlog. Etty beschrijft in haar werk een grote persoonlijke innerlijke ontwikkeling. Ze zoekt naar liefde, naar verbinding met zichzelf en anderen, de dingen achter de dingen, naar God.

Etty Hillesum, ontmoet in februari 1941 de Duitse psychiater Julius Spier. Hij inspireert haar dagboeken te schrijven waardoor wij deelgenoot zijn geworden van haar leven en van haar gedachtewereld.

In juli 1942 accepteert ze een baantje bij de Joodse Raad. Later werkt ze in het doorgangskamp Westerbork als medewerkster sociale verzorging van ‘doortrekkenden’. Ze raakt ervan overtuigd dat ze daar eindelijk in praktijk kan brengen waar ze innerlijk naar toe gegroeid is: het belangeloos, zonder oordelen, liefdevol helpen van anderen. Op 29-jarige leeftijd wordt Etty in 1943 in Auschwitz om het leven gebracht.

De voorstelling wordt georganiseerd door Raad van Kerken Woerden in samenwerking met de Commissie Kerk&Israël Woerden en de Stichting 4 en 5 mei Woerden.

 

Datum: zaterdag 9 april 2022

Locatie: Het Baken, Beneluxlaan 3, 3446BK Woerden, tel. 0348-410 438

Aanvang: 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur

Toegang: gratis, collecte na afloop