Gastvrij: over de troost in de psalmen

Ingediend door sjoerd op za, 05/21/2022 - 09:12
Gastvrij

Voor velen van u is de heer Bert van Kooten geen onbekende. Hij was tot zijn pensionering in 2018 geestelijk verzorger in het Zuwe Hofpoortziekenhuis en in verpleeghuis Careyn Weddesteyn in Woerden.

Zeer recent verschenen van zijn hand psalmteksten ter troost en bemoediging, gebundeld in de publicatie Eén is er die omziet. Eerder publiceerde hij Een God die nabij komt, teksten voor Advent en Kerstmis

Over deze nieuwe publicatie zegt Bert van Kooten: "Psalmen ter troost en bemoediging. Er is altijd wel in elk geval één psalm die raakt. Vandaag, nu. Want de inhoudelijke rijkdom van de psalmen is groot en de erin verwoorde geloofs- en levenservaringen zijn heel herkenbaar. Lees de psalm die op dit moment bij je past. Morgen heb je misschien een andere psalm nodig, want het leven is vol verrassingen. Aangename en pijnlijke. En dan doet het uiteindelijk goed om te weten dat er in elk geval Eén is, die omziet. Een, die omziet naar u, naar jou."

Hans Slooijer sprak met Bert van Kooten over zijn werk als geestelijk verzorger in de afgelopen jaren, over zijn missie en bijzondere ervaringen, die vooral een bron waren voor zijn boek.

Veel luisterplezier!

Het SOKW-team.

Datum uitzending
Gast
Bert van Kooten
Presentator