Gastvrij: de beeldengroep in de Petruskerk

Ingediend door sjoerd op za, 07/30/2022 - 19:33
Gastvrij

In de rubriek Gastvrij van de SOKW (Stichting Omroep Kerken Woerden) kunt u in de vakantieperiode dit weekend naar een nieuwe herhaling luisteren.

Hierin spreekt Constand de Jonge met Kerkrentmeester voor de Petruskerk Piet Veerman en met Henk de Valk, voorzitter van de commissie die het bezoek aan de Petruskerk organiseert. Het gesprek zal gaan over de beeldengroep die de graflegging van Jezus voorstelt, met name de plaatsing, eerder dit jaar, in de kooromgang van de Petruskerk. Heel bijzonder is dat de eeuwenoude beeldengroep, ernstig beschadigd tijdens de beeldenstorm in 1566, in een zo gunstig mogelijke klimatologische omgeving is geplaatst.

Aan de orde komt onder andere de vraag hoe de belangstelling voor de beeldengroep weer is ontstaan en met welke instanties moest worden overlegd. Maar ook hoe de naar verwachting toenemende aantallen bezoekers kunnen worden verwelkomd en rondgeleid. Alle reden om te luisteren en misschien ook een bezoek te brengen aan deze eeuwenoude beeldengroep in de historische kerk in het hart van de stad.

Veel luisterplezier,

Namens het SOKW-team.

Hans Slooijer en Constand de Jonge

 

Datum uitzending
Gast
Piet Veerman en Henk de Valk
Presentator
Technicus