Gastvrij: over het werk van schuldhulpmaatje

Ingediend door sjoerd op za, 10/22/2022 - 10:31
Gastvrij

Het is voor steeds meer mensen moeilijk om rond te komen. Niet alleen mensen met een uitkering, ook degenen die een baan hebben met een redelijk inkomen merken soms tot hun verbijstering dat hun inkomen niet meer genoeg is om de gestegen uitgaven nog te kunnen betalen. Zij komen onvermijdelijk in de problemen. En we zijn allemaal, van dichtbij of op afstand, bekend met deze problemen.

De gemeenten, ook Woerden hebben hun instellingen voor schuldhulpverlening en vanouds verlenen kerken en andere particuliere fondsen ook hulp en bijstand. Daarnaast kennen we in Woerden de Schuldhulpmaatjes. Zij streven ernaar mensen die financieel in de problemen komen, daar weerbaarder tegen te worden.

Hierover spreekt Constand de Jonge met Hans Janssen, coördinator van de Woerdense Schuldhulpmaatjes. Hoe doen deze hulpverleners hun werk en wanneer komen zij in actie? Ook de invloed van torenhoge energieprijzen komt aan bod, evenals de vraag of de huidige, uitzonderlijke omstandigheden ook bijzondere vaardigheden vragen van de schuldhulpmaatjes.  

Veel luisterplezier,

Het SOKW team

Datum uitzending
Gast
Dhr Hans Janssen
Presentator
Technicus