24 november is er feest: de Raad van Kerken in Woerden viert een jubileum!

Ingediend door sjoerd op do, 11/08/2018 - 22:51

In het kader van het 45-jarig jubileum van de Raad van Kerken.is er op zaterdag 24 november een acticiteit in de namiddag en avond georganiseerd. Vanaf 16.00 uur kunt u onder leiding van de landelijk bekende ‘kookdominee’ Han Wilmink, schrijver van het boek ‘Bijbels culinair’, samen koken, samen genieten en proeven hoe goed de Bijbel smaakt.

Tijdens de workshop horen we meer over de achtergronden van voedsel in Bijbelse tijden, joodse tradities, symboliek van de maaltijd, anekdotes De Bijbelse hapjes die ze maken, worden met passende wijnen gepresenteerd als proeverij aan de bezoekers van het avondconcert. Het concert begint om 20.00 uur en is ook in de Kruiskerk.

“Chagall, de schilder en de liefde” is een muzikale raamvertelling over het leven en werk van de Joods-Russische schilder Marc Chagall. In het verhaal volgen wij zijn leven en maken kennis met de thema’s die in zijn schilderijen verborgen liggen. Het verhaal wordt verteld door Frans Ort. De muziek wordt verzorgd door CHORAL, onder leiding van Henk Ruiter.